Telefonen ringer ganska ofta, i andra ändan är det ofta en matlagare som undrar hur man gör . För att få mer tid till att ha ett eget liv utanför detta med att lära nya matlagare, har jag lansera en nätkokbok. Det har redan gett bra resultat, telefontiden är betydligt kortare per samtal och jag kan hänvisar till nätkokboken.

Det tillkommer recept i nätkokboken allt efter som jag hinner laga de rätter som det undras över, många av de rätter som presenteras är med lite nya ingredienser för att höja smaken lite. Basen är mest svenska råvaror, gärna ekologiskt odlade alltså med så lite gift som möjligt och i en förlängning kan det minska gifterna i det vi äter. I dagsläget är gifthalten per grönsak den samma oavsett på vilket sätt det odlats men i en förlängning kan det bli mindre gift i alla.

Många av de recept som finns i nätkokboken är sådana som jag använde mig av i den matlagningskarriär, började redan i början av 1970-tal fram tills dagens matlagningskurser. Man lär genom hela livet och än i dag, lärt mig saker som är bra för den lärdom jag förmedlar. Allt här i livet är inte mat men i bland verkar det nästan så, ser man till TV och böcker borde det vara nog.

Inte, det är fler frågor än det hinns svara på. Får nog säga att tack vare TV och de böcker som finns blir det fler frågor. Det glöms att berättas om kökets grunder, i och med det blir det grundläggande fel. Baserna som blir till håller ej att laga mat på, resultatet blir katastrof.

Låt mig ge några exempel:

Tv-kocken: sade i ett program att man skall vispa moset länge så det blir fluffigt minst 30 min. Inte så bra det blir klister.

Tv- kocken: sade i ett program man kan koka fiskbenen ett par timmar för att få en bättre smak. inte så bra även det blir klister.

Tv- kocken: sade i ett program när man gör biffar har jag lite salt som smakgivare, få matlagare vet att saltet är där för att binda vätskan till färsen.

Och avslutningsvis var det inte många dagar sedan ett gästgiveri bjöd på pulvermos i sin iver efter peningar eller kunde det bero på okunskap.

Det är ett jättesug efter den nätkokbok jag lanserat. Alla är välkomna att besöka adressen är : www.oscarskokbok.se i bland kan det vara många besökare och då kan det ta lite längre tid innan sidorna visas.

Oscar.