Landet brunsås har på ett mycket trevligt sätt fått oss matlagare att förstå att vi är en utdöende ras, ingen har tid att laga mat, ätandet skall gå snabbt, umgås får bli till fritiden. Det finns tid till spa och andra onödigheter men matlagning kan man lägga ut på industrin.

Den som inte har tid till matlagning får allt betala det pris som industrin vill ha och alla de tillsatser som industrin fyller maten med. Via olika reportage som visas i Tv-n är det mycket saker i maten för att det överhuvudtaget skall gå att tillverka med de hållbarhetstider som är.

Det utdöende släktet som jag representerar äter mycket lite tillsatser, konsistensgivare, utdrygningsmedel och alla andra konstiga saker som andra okunniga människor köper av industrin. Det är skrämmande att läsa om denna kockteil effekt som skolbarnen/pensionärerna utsätts för.

Kan detta bero på att man inte hinner laga mat eller vilket jag mer tror på, man inte kan laga mat. Dagligen får man bevis på detta via tidning, tv , landet brunsås får många att rysa iför möjligheten att äta helstekt marsvin. Lite likasamma när jag skjuter kaniner och gör kaningryta och erbjuder det förslaget till eleverna, uppstår viss panik.

Vidhåller att det är nog mer brist på kunskap som håller många av dagens konsumenter från spisen än det skall skyllas på att tiden inte finns. Nu finns det hjälp att få, de som vill laga mat och behöver lite hjälp kan besöka min nätkokbok: www.oscarskokbok.se via recept och bilspel kan man lära att tillreda mat på ett enkelt sätt.

Oscar.