När det ej lagas mat ägnar jag lite tid till bobby verksamhet, Mc eller moped mek och nu planeras det ett nytt objekt. En engelsk bil, en liten sportbil från sent femtiotal en MGA 1600 som vore trevlig att åka på lite träffar med.

Ett erbjudande på Eniro, en annons på en MGA 1600 Mk1-1959. Klart intressant, sände ett mail till säljare, är klart intresserad. Tog några dagar så hör säljaren av sig och bekräftar att jag är den som visat intresse först och får då möjlighet att bestämma mig. Jag erbjuder mig att köpa, hur löser vi transport och peningar.

Säljaren har en lösning som låter bra, det finns ett transport bolag med säte i England som kan det här med leverans och peningtransaktioner. Säljaren lämnar bilen till transportbolaget och får en bekräftelse. Köparen deponerar peningar till ett konto som transportbolaget tillhandahåller, när banken bekräftat insättning av peningar transporteras bilen till köparen.

När köparen fått bilen erbjuds tre dagars påseende, godkänner bilen och pengarna betalas till säljaren. Att göra på detta sätt godkänns av båda parter och affären börjar med att säljaren kör bilen till transport bolaget, transport bolaget tar hand om bil och alla handlingar. Kontaktar köparen, bekrätar att bilen är levererad med alla handlingar.

Betalar peningar till bankkontot vilket bekräftas med en kopia på insatt kapital, sedan följer några dagars väntan till mottagande banken bekräftar att peningarna är på kontot. Transortbolaget kontaktar då köparen för att tala om att peningarna är på plats och att bilen lämnar England för att levereras köparen till ett datum tre dagar senare.

Väntar då på leverans, det blir en försening, leveransen förflyttas endag och en dag och en dag. Köparen börjar undra vad är fel, sänder flera mail till transportbolaget inga svar. Följer bilinformation på transportbolagets webbsida, webbsidan släcks, mailen kommer tillbakes, vad händer.

Mailar till säljaren, vad kan ha hänt, får inget svar från säljaren, konstigt. Finner ingen annan lösning än att polisanmäla händelsen. Polisen tycker att det skall anmälas till engelsk polis, gör så. Tar kontakt med egen bank, se om det går att återföra de peningar som är deponerade till engelsk bank. Har även kontakter i USA där transportbolaget har sitt huvudsäte, kan kanske göra anmälan där .

Så trist när man ej får det man köpt. Hade sett fram mot en sommar med en cabb igen, det är ett tag sedan 1974-75.

Oscar.