Det är mycket som handlar om vikten i dag och mest är det viktminskning som är på tapeten. Flera olika intressenter på marknaden och alla påstår har det absolut bästa förslaget. Har kollat runt, det mesta värkar vara vätskeminskning. Det är väll få som har en långsiktig plan, som dessutom håller en bit på vägen. Det handlar mer om peningar än att konsumera lagom mycket av alla delarna i kostcirkeln, många förbud, en haltande information. Dock följer man upp sin intressen och ger långsiktiga råd. Många har även egen tillvärkning av produkter, artiklar för konsumtion, kokböcker mm. För att tjäna så stora peningar som bara möjligt är.

Vad man stoppar i munnen är inte alltid vad man tänkt sig, det kan nästan vara vad som helst. Energi bomber med massvis med tomma kalorier, kallas för kolhydrater dock tomma kolhydrater. Å andra sidan skall vi äta kolhydrater men det finns rätt och fel kolhydrater. Det kan vara knivigt att välja rätt. En liten regel man kan utgå från; är det godis är det fel kolhydrat finns mindre undantag. Rätt kolhydrater är rot- grönsaker, grönsaker, grovt mjöl och frukt, för mycket frukt blir som godis. Det blir att gå en kurs i ämnet så är det lättare att undvika de snabba, även kallat fettbildande kolhydrater.

Allt som oftast visade sig att det är mycket få som kan se skillnad på fläskkött eller oxkött, gädda eller lax och än mindre vet vad kolhydrater eller näring är. Därför är det av största vikt att någon börjar informera om vad som är bra mat och vad som skiljer råvarorna åt. Det finns olika sätt att behandla råvaran beroende på vad man köper eller vad den skall användas till. Sök kunskap själv eller i grupp, då i utbildningsform med ett faktaunderlag inte kostillskotts information.

Oscar